duminică, 8 februarie 2009

Marian Cozma a fost ucis


Handbalistul român, în vârstă de 26 de ani, jucător în Ungaria la Vezsprem, a fost înjungiat mortal noaptea trecută, într-o discotecă. Din primele informaţii, Marian Cozma a fost ucis de către nişte localnici de etnie romă cu care intrase în conflict. Medicii au încercat să-l salveze mai bine de două ore, dar totul a fost în zadar. De asemenea, în urma altercaţiei, alţi doi coechipieri, sârbii Ivan Pesic si Zarko Sesum, au fost grav răniţi. Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani pe 8 septembrie. Era cunoscut în lumea handbalului sub numele de "Păsărilă", datorită înălţimii sale impresionante, 2,11 m.

Informaţia a fost confirmată, pentru Pro Sport, de prietenul handbalistului Rareş Jurca. "Am fost şi eu informat de acest lucru, nu pot să cred", a spus Jurca.

Părinţii acestuia, foşti handbalişti, au declarat că ultima oară au vorb
it cu fiul lor aseară, în jurul orei 11.30. Vestea decesului a fost primită azi dimineaţă, aceştia urmând să ajungă la Budapesta în câteva ore.

„Sunt terminat, nu ştiu ce să cred. Născuse nevasta unui coleg de-al lor, Ivancic, şi s-au dus să sărbătorească. A ieşit un conflict şi băiatul meu a ieşit afară. Au băgat trei cuţite în el!Acum plec spre Ungaria, off Doamne, nu pot să cred, aseară la 11:30 vorbisem cu el şi era bine. Îşi făcea planuri de viitor!", a precizat tatăl jucătorului, citat de Pro Sport.

La începutul acestui an, Cozma, pivotul echipei naţionale de handbal a declarat că nu mai vrea să joace în cadrul acesteia. Motivul pentru care a refuzat participarea este legat de un conflict cu antrenorul lotului, Aihan Omer.

Performaţă la 2,11 metri

La Campionatul Mondial de handbal masculin din Croaţia, care s-a finalizat în ianuarie 2009, acesta
înscrisese 18 goluri.

Marian Cozma ar fi împlinit 27 de ani pe 8 septembrie. Era cunoscut în lumea handbalului sub numele de "Păsărilă", datorită înălţimii sale impresionante, 2,11 m.

“Cred că sunt cel mai înalt handbalist din lume. M-am obişnuit cu ideea. Fiecare om are avantajele şi minusurile sale", declara Marian Cozma în urmă cu doar câteva săptămâni. În opinia acestuia, prezenţa în cadrul echipei Veszprem i-
a oferit posibilitatea să se perfecţioneze în handbalul de performanţă.

Înjunghiat pentru a doua oară

În martie 2005, Cozma, care evolua la Dinamo Baumit Bucureşti, a fost bătut şi înjunghiat de un grup de opt persoane. Handbalistul a avut o plagă pe spate, în apropierea coloanei vertebrale. Cozma a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar medicii i-au spus că a avut noroc că nu a rămas paralizat.

Deşi rana de atunci a fost destul de gravă, fiind localizată în apropierea coloanei vertebrale, Cozma a revenit în sala de sport după doar o lună şi jumătate. “Primul lucru care i-am întrebat atunci pe medici este dacă îmi va afecta cariera, dar mi-au zis că totul va fi OK. Acum nu ma
i am absolut nici o o problemă la spate”, avea să declare, la scurt timp de la acel, incident Marian Cozma, pentru publicaţia Clik.

“Visa să câştige Liga Campionilor”

Cozma avea în palmares Cupa Cupelor, adjudecată cu Veszprem, însă dorea mai mult de la cariera lui. “Visa să câştige Liga Campionilor”, a mărturisit astăzi, printre lacrimi, Petre Cozma, tatăl jucătorului la RTV. Cozma şi-ar fi dorit să joace alături de francezul Nikola Karabatici, la Kiel, pe care l-a admirat luna trecută la Campionatul Mondial din Croaţia, unde România a ocupat locul 15.

10 goluri în meciul cu Australia

Cozma era responsabil cu glumele la lotul naţional al României. Mai tot timpul cu zâmbetul pe buze, masivul jucător stătea în deplasări alături de Rareş Jurcă, cel mai bun prieten al său. Ignorat la Cupa Mondială de sele
cţionerul Aihan Omer, care-l prefera pe Eremia Pârâianu pentru postul de pivot, Cozma şi-a trăit momentul de glorie la meciul cu Australia, câştigat cu 40-20 de tricolori. În acea partidă, “Păsărilă” a marcat 10 golori din tot atâtea şuturi pe poartă.

Ilyeş: “Nu-mi revin deloc!”

Ferenc Ilyeş, coleg cu Cozma la Veszprem, e în stare de şoc. Ilyeş se afla în barul în care s-a produs agresiunea asupra lui Cozma. “Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat! Incredibil! Nu-mi revin deloc! Am luat calmante, ca să pot adormi spre dimineaţă!”, a reacţionat românul care evoluează pentru naţionala Ungariei.

Ilyeş e născut la Odorheiul Secuiesc, dar joacă pentru reprezentativa maghiară. Mama lui Ilyeş, care a evoluat pentru naţionala
României, ne-a declarat: “Cozma era prietenul familiei noastre. Îi făceam mâncăruri speciale”.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa te ierte si sa te odhineasca in pace :((