vineri, 17 aprilie 2009

Gigi Becali a fost eliberat !!


ORA 18.10: Gigi Becali va fi eliberat! Judecatoria Sectorului 1 a aprobat recursul!

Ora 17.20: Avocatul lui Becali, Gheorghe Mateut: "Precedentul recurs era unul care viza masura arestarii preventive, acum se vizeaza altceva. Asteptam solutia. Clientul meu e pregatit pentru orice!"

Ora 16.30: Victor Becali, la iesirea din sala de judecata: "Suntem pregatiti sa petrecem Pastele cu el, nu fara el. Daca instanta decide altceva, nu avem ce sa facem. Nu a fost refuzat completul, nu credem in reaua intentie a cuiva. Va dati seama ce e in sufletul mamei lui Gigi, al sotiei si al fetelor lui. Gigi mi se pare optimist, dar are si momente in care se intristeaza pentru ca gandul ca va fi inchis de sarbatori nu te invita la zambete"

Ora 16:15 La inceputul sedintei de judecata, presedintele completului - acelasi cu cel care a decis sa mentina hotararea Judecatoriei de arestare preventiva a lui Becali - i-a acordat cuvantul omului de afaceri, aflat in boxa arestatilor.

"Sunt in situatia in care parca as fi pedepsit. E mai usor la penitenciar decat in acest arest, mi-au spus colegii de celula", a declarat Becali, in incheierea discursului sau.

Ora 15:53: O a opta persoana implicata in cazul in care Gigi Becali a fost arestat in urma cu doua saptamani, a fost arestata, vineri, de catre Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, care a emis un mandat pentru 29 de zile.
Marian Milea a fost retinut, joi, de Parchetul Capitalei, care a cerut instantei arestarea preventiva, solicitare ce a fost admisa.
Marian Milea a participat la prinderea lui Tinel Nicolae, el fiind in masina in care s-au aflat Catalin Zmarandescu si Nicolae Dumitrascu. Tinel Nicolae este cel care a fost impuscat in picior, urcat in portbagajul unei masini de teren Toyota si dus in fata lui Gigi Becali, la sediul PNG din Pipera.

Ora 15:40:
Tribunalul Bucuresti a incheiat dezbaterile in recursul privind cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Gigi Becali. Se asteapta decizia judecatorilor.

Ora 15:06: Patronul de la Unirea Urziceni, Dumitru Bucsaru, a venit la Judecatorie ca sa-l sustina pe Gigi Becali!

Ora 14:48: Un complet de trei judecatori al Tribunalului Bucuresti a luat in discutie contestatia lui Gigi Becali privind neeliberarea sa, in paralel Judecatoria sectorului 1 urmeaza sa decida asupra arestarii unei alte persoane implicate in sechestrarea de persoane la comanda finantatorului echipei Steaua.

Ora 14:44: Becali in sala de judecata: "Nu vreau sa vorbesc prea mult pentru ca azi m-am impartasit. Vreau libertatea sub orice forma, chiar si in curte, sa nu deschis poarta, sa iau lumina de la copiii mei. Un om cu traire crestina nu poate fi pericol public"

Ora 12:18:
Gigi Becali a renuntat la judecarea unei contestatii privind mentinerea sa in arest, el asteptand solutionarea cererii de eliberare sub control judiciar, respinsa, joi, de Judecatoria Sectorului 1 dar contestata la Tribunalul Bucuresti.

Ora 10:00:
Becali s-a spovedit unui preot, potrivit unuia dintre avocatii acestuia, care l-a vizitat pentru a semna cererea prin care a renuntat la judecarea recursului.

Ora 09:00: "In momentul de fata, domnul Becali are calitatea inculpat. Urmarirea penala se termina prin intocmirea unui rechizitioriu, care este actul de acuzare al statului. Dupa aceea este trimis in judecata. Apoi incepe judecata in sine, cu faza de cercetare judecatoreasca, faza de fond, unde se judeca toate aspectele. Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, Gigi Becali nu risca nimic, nicio pedeapsa, avand in vedere prezumptia de nevinovatie si garantia unui stat de drept. Sunt sanse ca dansul sa fie eliberat, dar nu acum. Este greu de spus de ce a ramas Gigi Becali in arest. La un moment dat se depaseste limita unui rational. Din punctul meu de vedere erau indeplinite toate conditiile pentru admiterea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar. Totul a fost un lant de abuzuri care te duc la 'Procesul' lui Franz Kafka. Este greu de spus acum daca Gigi Becali va da statul in judecata. Dar drepturile i-au fost incalcate, pentru ca s-a comis un abuz.”, a spus Catalin Ciubota la Sport Total FM.

Niciun comentariu: